Promovare oferte de produse si servicii din categoria panouri solare!
energie solara
energie solara

Australia are o oportunitate de aur de a extinde producția de energie solară

Dorința lumii de a renunța la dependența excesivă de China ar putea fi un avantaj pentru producătorii locali, potrivit Institutului fotovoltaic australian.

Australia are o oportunitate de aur de a-și extinde capacitatea de producție a energiei solare pe măsură ce industria crește și națiunile se luptă pentru a-și reduce dependența excesivă de China, se arată într-un raport al Institutului Australian Australian PV. Țara instalează deja 4 GW de capacitate solară fotovoltaică (PV) pe an, dar îndeplinește doar 3% din aceasta de la un furnizor local, Tindo Solar din Adelaide. Totuși, se preconizează că numărul anual de instalare se va tripla până în 2050, în special dacă Australia devine un furnizor major de hidrogen produs din energie regenerabilă pentru export.

„Avem o nevoie presantă, avem resurse naturale și avem o piață foarte mare”, se arată în raport. „Dacă Australia nu câștigă controlul asupra celor mai strategice părți ale lanțului valoric fotovoltaic, dezvoltarea oricărei piețe de export „verzi” va depinde complet de puterile străine.”

Renate Egan, secretarul APVI și șeful Centrului Australian pentru Fotovoltaică Avansată, a declarat că China va rămâne un furnizor important de panouri pentru Australia, dar este important să se diversifice aprovizionarea, inclusiv prin utilizarea firmelor locale.

„O poți asemăna cu dependența Europei de gazul din Rusia”, a spus Egan, referindu-se la penuria și la creșterea prețurilor la gaze după ce Moscova a impus restricții la export ca răzbunare la sancțiunile pentru invadarea Ucrainei de către Rusia.

„Lumea se bazează din ce în ce mai mult pe generarea de energie solară pentru tranziția energetică [de la combustibilii fosili]”, a spus ea. „Ei devin conștienți de riscuri… în sensul că peste 90% din tehnologie provine din China.”

Pandemia de Covid a contribuit la stimularea cererilor pentru mai multe capacități locale de producție atunci când Australia s-a luptat să-și asigure aprovizionarea cu vaccinuri și echipamente medicale.

Întreruperea lanțului de aprovizionare în curs, în special pe măsură ce China își menține politicile Covid-zero, au dat un impuls suplimentar solicitărilor pentru o mai mare capacitate de producție internă. Un purtător de cuvânt al ministrului industriei și științei, Ed Husic, a declarat că energia solară „va fi în mod clar o mare parte a viitorului energiei regenerabile al Australiei”.

„Guvernul australian va oferi sprijin dedicat prin Powering Australia – un flux de co-investiții de 3 miliarde de dolari, ca parte a Fondului Național de Reconstrucție”, a spus el. „O mare parte din concentrarea sa se va concentra pe fabricarea componentelor din surse regenerabile și pe tehnologiile cu emisii scăzute, inclusiv producția de baterii și panouri solare.

„Până în 2030, guvernul își propune să aibă 82% surse regenerabile pe piața națională de energie electrică. Pentru a realiza acest lucru, va trebui să producem mult mai multă capacitate solară pe țărm, precum și să avem o diversitate în lanțurile noastre internaționale de aprovizionare.”

Tensiunile comerciale actuale dintre Australia și China au exacerbat „potențiala amenințare la adresa restricțiilor de aprovizionare sau a schimbărilor bruște de preț”, se arată în ziarul APVI.

„La acest risc se adaugă îngrijorarea din ce în ce mai mare cu privire la posibila utilizare a muncii forțate în anumite părți ale Chinei, unde sunt produse o mare parte din siliciul, napolitanele și oțelul utilizate în componentele fotovoltaice”, a spus acesta.

Cât de utilă a fost această pagină ?

Faceți clic pe stele pentru evaluare!

Rata medie 5 / 5. Voturi: 3343

Niciun vot până acum, evaluează pagina !