Promovare oferte de produse si servicii din categoria panouri solare!
Industria solara euro este pe cale sa sustina peste 500.000 de locuri de munca in acest an
Industria solara euro este pe cale sa sustina peste 500.000 de locuri de munca in acest an

Industria solară euro este pe cale să susțină peste 500.000 de locuri de muncă în acest an

Polonia a fost cea mai mare piață a locurilor de muncă din UE anul trecut, datorită unui program național de stimulente pe acoperiș, dar forța Germaniei de a repatria producția solară va ajuta centrala fotovoltaică din bloc să revină la locul numărul unu în trei ani, potrivit SolarPower Europe.

Numărul de locuri de muncă solare susținute în UE și Norvegia a crescut anul trecut la 466.000, potrivit organismului comercial.

Cu energia solară susținând 466.000 de locuri de muncă cu normă întreagă în UE anul trecut, organismul comercial SolarPower Europe a prezis că industria va fi în urmă echivalentului a 530.000 de posturi în 2022.

Acesta este unul dintre cifrele principale din Raportul UE privind locurile de muncă în domeniul energiei solare 2022 , publicat în această săptămână.

În cadrul scenariului mediu al SolarPower Europe pentru dezvoltarea industriei – care pare cel mai precis când se compară cifrele reale cu ultimul scenariu mediu de predicție din partea grupului comercial – Europa va avea nevoie de peste 1 milion de lucrători solari în 2030, ceea ce a determinat organismul comercial să avertizeze „ Deficitul de forță de muncă calificată ar putea deveni principalul blocaj care oprește Europa să-și atingă obiectivele privind securitatea energetică și climatul .”

Cererile industriei

Organismul de membru a folosit raportul pentru a propune deduceri fiscale pentru a atrage indivizi să se formeze ca instalatori solari și pentru a convinge companiile să ofere competențe; să solicite ca un mandat solar planificat al UE pentru noile clădiri publice să fie extins la toate structurile care au suprafața exterioară renovată; și să ceară interzicerea cazanelor pe petrol și gaz.

Natura intensivă a forței de muncă a fotovoltaicelor rezidențiale de pe acoperiș a făcut ca Polonia a fost anul trecut cel mai mare angajator de energie solară din Europa, industria sa susținând aproximativ 113.000 de posturi – 24% din totalul UE – ajutată și de costurile scăzute ale forței de muncă ale națiunii.

Cifrele

Germania a susținut 87.000 de roluri în industria solară în 2021; Spania 66.000; Olanda 36.000; Franța 33.000; iar Italia 24.000; cu Grecia , a cincea cea mai mare piață a locurilor de muncă din domeniul solar, cu echivalentul a 34.000 de poziții. Spania și Franța au fost singurele state membre ale UE în care energia solară la scară de utilitate a susținut mai multe locuri de muncă decât pe acoperiș în 2021.

SolarPower Europe a prezis – din nou în scenariul său de ambiție medie – Germania va susține 204.000 de locuri de muncă în domeniul solar în 2026, ajutată de o piață solară de 23 GW pe an și de un impuls asupra producției fotovoltaice. Criza energetică va asigura că Polonia va păstra 102.000 de roluri în 2026, în ciuda închiderii planificate a unei de stimulente solare pe acoperiș , care a alimentat sectorul fotovoltaic, a adăugat organismul comercial.

Spania, Italia, Franța și Grecia vor continua să fie piețe de muncă sănătoase în domeniul solar în 2026, potrivit SolarPower Europe, și li se va alătura noul nou intrat pe gigamarket România , unde costurile reduse ale forței de muncă vor ajuta la susținerea a aproximativ 43.000 de poziții solare, cu scară de utilitate- ocuparea aferentă dominantă.

Raportul a inclus instantanee utile ale industriei de producție solară din UE, evidențiind Wacker Chemie ca singurul producător de polisiliciu din Europa și, ținutele norvegiene extra-UE NorSun și Norwegian Crystals , doi dintre cei trei producători de lingouri solare și napolitane de pe continent, alături de EDF Photowatt, Valeo, Meyer Burger , Ecosolifer și 3Sun au fost singurii producători de celule solare din Europa în 2021, potrivit studiului.

Costurile de capital

Documentul a enumerat, de asemenea, costurile de capital (capex) pentru PV în Europa anul trecut, luate din cifrele furnizate de Agenția Internațională pentru Energie Regenerabilă , Internațională pentru Energie și organismul de cercetare german Fraunhofer ISE .

Ungaria și Cehia au oferit cele mai ieftine sisteme solare din Europa, se arată în raport, la un cost inițial de 0,38 EUR/Watt (0,38 USD) de capacitate de generare instalată pentru sistemele de utilități; 0,50 €/W pentru matrice industriale; 0,58 € pentru panouri comerciale; și 0,86 EUR pentru kit de acoperiș rezidențial.

Grecia a avut cele mai scumpe costuri solare industriale, comerciale și rezidențiale din bloc, la 1,61 EUR/W; 1,87 €; și, respectiv, 2,75 EUR. Cifra de 0,76 euro/W a națiunii pentru energia solară mare a fost egală, totuși, în Polonia și Spania și mai ieftină decât consumul de cheltuieli solare la scară de utilitate înregistrată în România și Danemarca (cu 0,77 euro/W); Italia (0,78 €); Suedia (0,86 €); Portugalia și Franța (0,94 EUR); valoarea medie de 0,98 EUR înregistrată în Croația , Cipru , Irlanda , Luxemburg și Malta ; și în Țările de Jos (1,07 €).

Cât de utilă a fost această pagină ?

Faceți clic pe stele pentru evaluare!

Rata medie 5 / 5. Voturi: 3464

Niciun vot până acum, evaluează pagina !