Promovare oferte de produse si servicii din categoria panouri solare!
Photon Energy deschide terenul la a saptea centrala solara din Romania
Photon Energy deschide terenul la a saptea centrala solara din Romania

Photon Energy deschide terenul la a șaptea centrală solară din România

Photon Energy a început construirea celei de-a șaptea stații de energie solară din România, lângă satul Săhăteni din județul Buzău. Stația va avea o capacitate de producere a energiei de 7,1 MWp.

Centrala solară se va întinde pe 10 hectare de teren arabil și găzduiește aproximativ 12.700 de panouri solare. Modulele solare bifaciale de înaltă eficiență montate pe trackere cu o singură axă vor furniza aproximativ 11,4 GWh de energie regenerabilă anual rețelei SDEE Electrica Muntenia Nord.

Energia electrică produsă de noua stație va fi vândută pe piața de energie fără sprijin guvernamental sau acord de cumpărare cu un furnizor de energie. Noua centrală va începe să funcționeze în al patrulea trimestru al anului 2022.

„Centrala de la Săhăteni marchează un alt pas important în eforturile noastre de a pune în funcțiune în România o capacitate totală de aproximativ 32 MWp până la sfârșitul anului 2022. Numai aceste noi active vor extinde portofoliul IPP la peste 120 MWp până la sfârșitul anului, ” a declarat Georg Hotar, CEO al Photon Energy Group.

Noua fabrică va fi cea de-a 95-a deținută și operată de Photon. Din capacitatea totală de producție de 120 MWp, 104 MWp vor fi vânduți direct pe piață, ca energie electrică curată și fără subvenții.

Compania dezvoltă în prezent proiecte fotovoltaice în România cu o capacitate totală de 242,8 MWp, cu un total de 28,3 MWp în construcție, inclusiv instalația de la Săhăteni. 3,6 MWp se află în prezent în faza de pregătire pentru construcție.

Fondată în 2008, Photon Energy are o capacitate combinată de 892 MWp în curs de dezvoltare în ECE și Australia. Următoarele proiecte de dezvoltare din România urmează să fie construite și puse în funcțiune în 2023 și 2024. Compania își propune să-și extindă portofoliul la cel puțin 600 MWp la nivel global până la sfârșitul anului 2024.

Cât de utilă a fost această pagină ?

Faceți clic pe stele pentru evaluare!

Rata medie 5 / 5. Voturi: 6544

Niciun vot până acum, evaluează pagina !