Promovare oferte de produse si servicii din categoria panouri solare!
Sistem solar plutitor lansat in portul romanesc Constanta scaled
Sistem solar plutitor lansat in portul romanesc Constanta scaled

Sistem solar plutitor lansat în portul românesc Constanța

În portul românesc Constanța a fost lansat un sistem fotovoltaic (PV) plutitor care va produce 15.000 kW anual.

Sistemul a fost pus la apă în zona din jurul danei 99 a portului, pe care o va alimenta, potrivit Administrației Porturilor Maritime Constanța. Sistemul fotovoltaic plutitor va furniza și energie pentru iluminatul public din vecinătate, ca să nu mai vorbim de remorcherele danei 99.

Platforma este concepută pentru a rezista la valuri de până la un metru și este foarte mobilă, putându-se deplasa acolo unde este nevoie de energie electrică. Dispune de plutitoare, sistem de ancorare, platforma accesibila personalului care o deserveste, echipamente pentru montarea cablurilor, panourilor solare, si sisteme de stocare a energiei. Sistemul fotovoltaic permite, de asemenea, transmiterea de date de la distanță cu ușurință.

O matrice similară este utilizată în mai multe porturi belgiene. Proiectul ar putea fi replicat în mai multe zone din portul Constanța dacă se va dovedi eficient, susțin reprezentanții portului.

Proiect plutitor inedit de producere a energiei fotovoltaice, premieră în portul Constanța

În portul Constanța a fost lansat un proiect inedit de producere a energiei fotovoltaice prin intermediul unui sistem fotovoltaic plutitor, situat în zona danei 99.

Sistemul este prevăzut să producă 15.000 de kWh anual și rezistă la o amplitudine a valurilor de un metru, este inedit prin mobilitate și poate fi mutat acolo unde apare o necesitate de alimentare cu energie electrică. Administrația Porturilor Maritime Constanța și-a propus ca energia produsă prin acest sistem inovativ să alimenteze cu energie electrică zona danei 99 și prelungirea acesteia, pe partea de iluminat public și remorchere.

În componența sa are flotoare, sistem de ancorare, o platformă accesibilă personalului care îl deservește, echipamente pentru montarea cablurilor, panouri solare, sisteme de stocare a energiei și permite transmisia datelor la distanță cu ușurință.

Acest sistem de producere a energiei fotovoltaice mai este folosit în porturile din Belgia.

În funcție de cum evoluează noul proiect, acesta ar putea fi multiplicat pentru zonele din portul Constanța fără acces la energie electrică.

Cât de utilă a fost această pagină ?

Faceți clic pe stele pentru evaluare!

Rata medie 5 / 5. Voturi: 46324

Niciun vot până acum, evaluează pagina !