Promovare oferte de produse si servicii din categoria panouri solare!
Trina a construit un proiect TOPCon de 400 MW in China
Trina a construit un proiect TOPCon de 400 MW in China

Trina introduce două panouri solare TOPCon

Pentru proiecte comerciale, industriale și de utilități, Vertex N a fost lansat, iar Vertex S+ este disponibil pentru instalații rezidențiale.

Trina Solar, lider global cu sediul central în China în producția de module solare, a introdus două serii noi de produse cu o configurație N-TOPCon. Compania a anunțat Vertex N pentru aplicații comerciale, industriale și la scară de utilitate și Vertex S+ pentru sisteme fotovoltaice rezidențiale de pe acoperiș. Cele două produse au fost prezentate la conferința RE+ din Anaheim, California.

Directorul de marketing al Trina, Melissa Cavanagh, a declarat pentru că în curând va produce exclusiv module TOPcon. Compania a spus că analizează, de asemenea, potențialul de a înființa o capacitate de producție în Statele Unite , acum după ce a fost adoptată Legea de reducere a inflației. Actul include numeroase stimulente pentru producția solară la fiecare etapă a lanțului de aprovizionare cu module, precum și componente ale echilibrului sistemului.

Vertex N este un modul N-TOPCon de 210Rmm cu o putere maximă de 595 W. Are un factor de bifacialitate de 80%, în creștere față de 70% pe care îl produc celulele solare tradiționale din polisiliciu.

Vertex S+ este un modul de 430 W conceput pentru aplicații rezidențiale pe acoperiș. Are o eficiență maximă de 21,9%. Modulul are un design ușor cu sticlă duală pentru siguranță sporită, durată de viață și durabilitate.

Produsul este susținut de o garanție de 25 de ani și o degradare maximă anuală de 0,4%. S+ include toate tehnologiile din seria Vertex, cum ar fi celulele cu trei bare colectoare de 210 mm, tăierea nedistructivă a celulelor și interconectarea de înaltă densitate pentru tensiune joasă și putere maximă a șirului.

Modulele solare TOPCon sunt un accent pentru Trina, deoarece oferă o eficiență mai mare, o degradare mai mică și un coeficient de temperatură mai bun în comparație cu modulele convenționale.

„TOPCon nu este nou pentru Trina, am construit primul nostru proiect pilot în urmă cu patru ani – o centrală solară de 400 MW în cadrul programului Top Runner ”, a declarat Helena Li, președintele afacerii globale de celule și module a companiei, pentru revista Smarter E în Munchen, Germania. „Am folosit propria noastră tehnologie TOPCon de tip n în acel proiect, dar când am construit, clienții nu erau pregătiți să cumpere aceste produse, deoarece prețurile erau prea mari, deși aveam o linie de producție de o anumită dimensiune. Cu toate acestea, ne-am construit pe această experiență pentru abordarea noastră actuală.”

Celula TOPCon de 210 mm × 210 mm a atins o eficiență de 25,5%.

„Livrările noastre au crescut deja cu 40% de la an la an, menținând o cotă de piață ridicată, în ciuda tuturor dificultăților. Trina Solar va continua să dezvolte rapid tehnologia TOPCon și intenționează să-și crească capacitatea pentru noi produse de tip n de la 500 MW în prezent la 20 GW până la sfârșitul anului 2023”, a spus Li.

Compania a lansat o serie de joint-ventures sau parteneriate pentru a-și diversifica sursele de polisiliciu, lingouri și napolitane în ultimul an, în special în Asia de Sud-Est. Trina a spus că are încredere în gradul ridicat de trasabilitate a produselor sale și în sprijinirea lanțurilor de aprovizionare.

„Ne-am dat seama că lanțul de aprovizionare nu poate fi centralizat într-un singur loc și clienții își doresc, de asemenea, independență. Strategia noastră pe termen mediu este să avem o fragmentare clară a produselor și a piețelor, precum și să ne diversificăm geografic lanțul de aprovizionare. Piețe diferite necesită lanțuri de aprovizionare diferite”, a spus Li.

Cât de utilă a fost această pagină ?

Faceți clic pe stele pentru evaluare!

Rata medie 5 / 5. Voturi: 2536

Niciun vot până acum, evaluează pagina !